Gå til hovedindholdet

Lasagne med fisk

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Lasagne med fisk

Du skal bruge

1 porre
½ spsk. olie
2 gulerødder
1 dåse flåede hakkede tomater, 400 g
1 fed hakket hvidløg
1 dl bouillon
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. groft salt
peber

Bechamelsovs

2½ spsk. hvedemel
5 dl minimælk
1 spsk. olie, fx olivenolie eller koldpresset rapsolie
1 tsk. groft salt
peber
evt. reven muskatnød

Desuden

8 fuldkornslasagneplader
400 g laksefilet uden skind
50 g revet mild ost, maks. 17% fedt

Tilbehør

200 g fuldkornsboller eller brød.
200 g broccoli

Sådan gør du

Rens og skær porren i skiver. Svits porreskiverne i olien uden de tager farve. Riv gulerødderne. Kom gulerødder, flåede tomater, hvidløg, bouillon og oregano i. Lad det koge ca. 5 min. Smag til med 1 tsk. salt og peber.

Ryst hvedemelet ud i 1 dl kold mælk. Bring resten af mælken og olie i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring. Kog sovsen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med 1 tsk. salt og peber og evt. muskatnød.

Læg halvdelen af lasagnepladerne i et smurt ovnfast fad. Kom halvdelen af grønsagsblandingen over. Fordel 1½ cm tykke skiver af laks over og dæk dem med halvdelen af bechamelsovsen. Læg resten af lasagnepladerne over. Kom resten af grønsagsblandingen over. Dæk med resten af bechamelsovsen, drys med reven ost. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 °C på midterste ovnribbe i ca. 30 min.

Del broccolien i buketter og skær stokken i tern. Kog broccolien i usaltet vand ca. 5 min. Afdryp i en sigte.

Server fuldkornsboller og broccoli til lasagne.

Tips

Vil du have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte ½ tsk. groft salt til broccoliens kogevand.

Opdateret 27.08.2012
MENU