Gå til hovedindholdet

Lam i wok

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Lam i wok

Du skal bruge

Salat

250 g friske eller optøede fine frosne ærter
1 salathoved, skyllet og plukket
1 spsk koldpresset rapsolie/olivenolie
1 pakke ærtespirer eller ærteskud, ca. 100 g
1 spsk kapers

Lam i wok

250 g rå hvedekerner, koges efter anvisning på posen uden salt
500 g lammekød afpudset og uden fedt, skæres i strimler på 1x5 cm.
3 gulerødder, i tynde skiver ca ½ cm tykke
5 forårsløg, ca. 95 g, i tynde skiver ca. ½ cm tykke
4 rabarber, ca. 480 g, i tynde skiver ca ½ tykke skiver
1½ spsk. koldpresset rapsolie/olivenolie
1½ dl æbleeddike
2 tsk. groft salt
Peber
Evt. dild

Sådan gør du

Salat

Kom ærter i salaten og bland det med 1 spsk. koldpresset rapsolie/olivenolie. Tilsæt ærtespirer eller skud og kapers – vend det rundt.

Lam i wok

Sæt wokken over. Den skal være godt varm. før du kommer olien på. Brun kødet godt af i ca. 2-3 minutter. Tag kødet op af wokken og læg det på en tallerken. Kom endnu 1 spsk. olie på, tilsæt de klargjorte grøntsager og steg i 4 minutter. Tilsæt kødet igen, fuld skrue på og tilsæt æbleeddike. Kog det sammen i ca. 2 minutter. Smag til med 2 tsk. salt og peber og vend de kogte hvedekerner i. Pynt evt. retten med frisk dild.

Opdateret
MENU