Gå til hovedindholdet

Laks med soja-honning i ovn

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Laks med soja-honning i ovn

Du skal bruge

300 g (rå vægt) fuldkorns- natur eller brune ris
500 g laksefilet skåret i 4 stykker
1 tsk. olie til at smøre fadet
2 spsk. flydende honning eller ahornsirup
5 spsk. sojasovs
peber

Mangosalat

1/5 hvidkål, ca. 300 g renset vægt
5 gulerødder
1 mango

Dressing

2 spsk. lime- eller citronsaft
2 tsk. sukker
½ tsk. groft salt
peber

Sådan gør du

Kog risene efter anvisning på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen. Skær fisken i 4 ens stykker og læg dem i et smurt ovnfast fad. Bland honning og sojasauce og kom det over fiskestykkerne. Krydr med peber. Steg fisken i ovnen ved 225 grader i ca. 10-15 min. på midterste ovnribbe.

Snit hvidkålen fint. Skræl gulerødder og mangoen. Skær gulerødderne i stænger og mangoen i både. Bland med hvidkål. Rør dressingen sammen og vend den i kålblandingen.

Tips

Vil du gerne have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte ½ tsk. groft salt til risens kogevand.

Mangoen kan erstattes af blommer i både.

Undgå madspild

Har du kål tilovers, kan du opbevare det i en plastpose i køleskabets grønsagsskuffe 1-2 uger. Brug det fx i lynstegte retter.

Opdateret 27.08.2012
MENU