Gå til hovedindholdet

Laks med grønsagspasta

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Laks med grønsagspasta

Du skal bruge

500 g laksefilet skåret i 4 stykker
1 tsk. groft salt
peber

Grønsagspasta

300 g (rå vægt) fuldkornspasta fx konkylier
2 porrer
4 gulerødder
¼ rodselleri, ca. 200 g renset vægt
2 tsk. olie
30 g soltørrede tranebær
1 dl vand
1 tsk. groft salt
3 spsk. hakket persille
2 spsk. citronsaft
2 tsk. olie, fx olivenolie eller koldpresset rapsolie
½ tsk. groft salt
peber

Sådan gør du

Læg fisken på bagepapir og krydr med 1 tsk. salt og peber. Stil fisken i ovnen ca. 10-15 min. ved 225 grader på anden øverste ovnribbe.

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen. Afdryp den i en sigte.

Rens porrerne og skær dem i strimler. Skær gulerødderne i tynde stænger. Skræl den mængde af rodsellerien du skal bruge og skær den i tynde stænger. Svits grønsagsstængerne i olie uden at de tager særlig farve. Kom tranebær, vand, 1 tsk. salt og peber ved. Kog det sammen 4-5 min. under låg. Vend pasta, persille, citronsaft og olie i. Smag til med ½ tsk. salt og peber. Server til laksen.

Undgå madspild

Gulerødder, pastinakker og rødbeder kan holde sig 2-3 uger i køleskabets grønsagsskuffe. Pak dem i plastposer.

Opdateret 27.08.2012
MENU