Gå til hovedindholdet

Laks med frisk spidskålssalat

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Laks med frisk spidskålssalat

Du skal bruge

1 kg kartofler
1 spsk. olie
1 tsk. groft salt

Fisk

4 laksefiletstykker, 500 g
1 tsk. groft salt
peber

Dressing

2½ dl yoghurt 2 %
1-1½ spsk. dijonsennep
¼ - ½ dl citronsaft
1 tsk. sukker
½ tsk. groft salt
peber

Spidskålssalat

1 sprødt syrligt æble, fx rød gråsten
1 spidskål
½ blomkål
1 bundt dild

Sådan gør du

Skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend dem i olie med 1 tsk. salt. Steg dem på bagepapir i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 50 min.

Læg laksen i et ovnfast fad og drys med 1 tsk. salt og peber. Bag laksen i ovnen i 12-15 min alt efter hvor tykke laksestykkerne er.

Start med dressingen. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Skær derefter æblerne i tern og vend dem straks i dressingen, så de ikke bliver brune. Skær spidskålen i fine strimler og blomkålen i meget små buketter. Hak dilden. Vend de to typer kål og dild i dressingen.

Opdateret 28.08.2012
MENU