Gå til hovedindholdet

Kyllingespyd med sataysovs

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Kyllingespyd med sataysovs

Du skal bruge

8 træspyd
300 g (rå vægt) fuldkornsris fx natur- eller bruneris
400 g kyllingeinderfilet eller brystfilet

Marinade

1 spsk. reven frisk ingefær
1 tsk. karry
2 tsk. olie
3 spsk. sojasovs

Sataysovs

1 dl light kokosmælk
1 dl bouillon
1 spsk. grov peanutbutter, 15 g
1 spsk. citron- eller limesaft
1 tsk. rød karrypasta
1 spsk. fishsauce eller sojasovs

Hvidkålssalat med frugt og mandler

1/6 hvidkål, ca. 250 g renset vægt
1 appelsin
1 æble
1 spsk. citronsaft
1 tsk. olie
½ tsk. groft salt
peber
1 spsk. mandler i flager eller hakkede

Sådan gør du

Læg træspyddene i koldt vand ca. 1 time.

Kog risene efter anvisning på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen.

Ingredienserne til marinaden blandes sammen. Skær kødet til 8 lange strimler. Vend kødet i marinaden og stik det på spyd Læg spyddene på bagepapir på en bageplade. Stil pladen i en forvarmet ovn ved 225 °C ca. 15 min. Tjek at de er gennemstegte.

Kog kokosmælk, bouillon, peanutbutter, citronsaft, karrypasta og fishsauce i en gryde 3-4 min. under omrøring.

Snit hvidkålen fint. Bland den med halve appelsinbåde og æble i tynde både. Bland citronsaft og olie og smag til med ½ tsk. salt og peber. Vend det i salaten. Pynt med mandler.

Tips

Det er mest praktisk at bruge kyllingeinderfilet til denne opskrift, da den har en passende størrelse, så man sparer tiden til udskæring af kødet. Hvis du i stedet bruger kyllingebryst, skal det skæres ud i 1½ cm tykke skiver på langs.

Vil du gerne have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte ½ tsk. groft salt til risens kogevand.

Brug evt.  citron eller lime til pynt og smagsfremmer.

Undgå madspild

Har du en rest af kokosmælk tilovers, kan du fryse den ned i en fryseegnet beholder. Holdbarheden er ca. 3 mdr. ved minus 18 grader.

Opdateret 27.08.2012
MENU