Gå til hovedindholdet

Koteletter med æbler og abrikoser

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Koteletter med æbler og abrikoser

Du skal bruge

1 kg små kartofler
4 svinekoteletter á 125 g stk., uden ben ca. 2 cm tykke
1 tsk. groft salt
peber
1 spsk. olie

Æbler med abrikoser

2 æbler
2 spsk. sukker
1 spsk. olie
1 dl bouillon
2 dl æblemost eller æblejuice
1 spsk. finthakket frisk rosmarin eller 2 spsk. hakket persille
1 tsk. groft salt
peber
8 tørrede, bløde abrikoser

Desuden

500 g grønne bønner, evt. fra frost
1 tsk. groft salt
2 tsk. olie, fx. olivenolie eller koldpresset rapsolie
2-3 spsk. hakket persille

Sådan gør du

Skrub og skyl kartoflerne. Kog kartoflerne 15-18 min. i usaltet vand, da resten af retten giver smagen.

Krydr koteletterne med 1 tsk. salt og peber. Brun koteletterne i olie på en pande ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middelvarme og steg dem færdige ca. 3 min. på hver side. Læg dem i et fad.

Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuse og stilke. Skær de kvarte både i 3 både hver og kom dem i en skål. Drys æblebådene med sukker og lad dem trække 5 min. Varm olien på en pande. Brun æblebådene. Tag æblebådene op. Kom saften fra æbleskålen, bouillon, æblemost og rosmarin i panden. Kog det ind til ca. halvdelen. Smag til med 1 tsk. salt og peber. Hæld skyen over koteletterne og fordel æblebåde og abrikoser i strimler over.

Nip bønnerne, skyl dem og kog dem 6 min. i usaltet vand. Hvis du bruger bønner fra frost skal du kun koge dem 3-4 min. Afdryp bønnerne i en sigte.

Vend kartoflerne i 1 tsk. salt, olivenolie og persille og server dem til retten.

Tips

Vil du have lidt mere saltsmag, kan du tilsætte ½ tsk. groft salt til bønnernes kogevand.

Du kan bruge 500 g skinke- eller kalveschnitzler i stedet for koteletter. Krydr i så fald schnitzlerne med 1 tsk. salt og peber. Brun schnitzlerne i olie på en pande. Skru ned på middelvarme og steg dem færdige 1½-2 min. på hver side.

Opdateret 27.08.2012
MENU