Gå til hovedindholdet

Kogt torsk med sennepssovs

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Kogt torsk med sennepssovs

Du skal bruge

Kogt torsk

800 g torskefilet uden skind og ben skåret i 8 ens stykker
½ tsk. groft salt
¼ tsk. sukker
1 laurbærblad
2 peberkorn
2½ dl vand

Lune syltede rødbeder

300 g rødbeder
25 g rørsukker
1 dl eddike
2 finthakkede chalotteløg (ca. 75 g)
1 frisk timiankvist
1 laurbærblad

Kartofler

800 g små kartofler, kogt i vand med ½ tsk groft salt

Sennepssovs

2 finthakkede chalotteløg (ca. 75 g)
1 dl æblemost eller hvidvin
2½ dl madlavningsfløde 8 %
3 spsk. grov sennep
1 tsk. sukker
½ tsk. groft salt

Tilbehør

160 g kapers

Forslag til øvrigt tilbehør

200 g fuldkornsrugbrød i tern, tørristet på en varm pande
4 hakkede hårdkogte æg
1½ dl finthakket kruspersille
1 stort finthakket rødløg (ca. 100 g)
2 dl fintrevet peberrod
1 citron i både

Sådan gør du

Kogt torsk

Krydr torskefileterne med ½ tsk. groft salt og sukker og lad dem trække tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Kom torskestykkerne i en stor gryde – så alle stykker kan ligge på bunden. Tilsæt laurbærblade, peber og vand (kun nok vand til at dække bunden) og læg låg på. Bring vandet i kog og tag straks gryden af varmen. Damptorsken færdig under låg i ca. 5 minutter – løft ikke låget. Torsken er færdigtilberedt, når man lige kan skille lamellerne på fisken. Torsken må hellere være lidt undertilberedt end overtilberedt. Alternativt kan du bage torsken i ovnen i et fad med låg eller folie i 10-15 minutter ved 175°.

Lune syltede rødbeder

Skræl og kog rødbederne til de er møre. Skær rødbederne i små tern. Lad sukkeret smelte på en pande, først i ca. 2 minutter ved kraftig varme og derefter i ca. 2 minutter ved jævn varme, til det karamelliserer og bliver lysebrunt. Tilsæt eddike og kog ind til blandingen har den ønskede sursød balance. Tilsæt rødbede, chalotteløg, timian og laurbær. Kog ved svag varme i ca. 5 minutter og køl let af inden servering.

Sennepssovs

Sauter løgene i lidt af æblemosten. Tilsæt sennep og varm igennem i 1-2 minutter. Tilsæt resten af æblemosten og kog ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 minutter, eller til væsken er halveret. Tilsæt fløde og kog sovsen ind til ca. halv mængde. Tilsæt sukker og ½ tsk. salt.

Fordel det valgte tilbehør i skåle og server det sammen med de dampede torskestykker, rødbeder og sennepssovs.

Opdateret
MENU