Gå til hovedindholdet

Kalkunschnitzler med jordbærsalat og perlebyg

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Kalkunschnitzler med jordbærsalat og perlebyg

Du skal bruge

1 dl yoghurt eller andet surmælksprodukt med maks 0,7 % fedt
Revet skal af ½ usprøjtet citron
saft af ½ citron
peber
1 fed hvidløg
1 ½ dl persille, 20 g
4 kalkunschnitzler, 500 g
1 tsk. groft salt
peber
1-2 spsk. olie til stegning
200-300 g perlebyg, rå vægt
1 spsk. olie til perlebyg

Salat

75 g mandelmel
1 dl vand
1 salathoved
300-400 g jordbær
3 spsk. balsamico glace

Yoghurtdressing til perlebyg

4 dl yoghurt eller andet surmælksprodukt mad maks. 1,5 % fedt
1 fed hvidløg
2 dl. hakket persille, 30 g
1 spsk. honning
3 spsk let mayonaise
2 spsk. mangochutney, sød eller stærk efter behag
saft af ½ citron
1 tsk. groft salt
evt. peber

Sådan gør du

Bland yoghurt, saft og skal af citron, peber, presset hvidløg og hakket persille til en marinade. Læg schnitzlerne i marinaden i ca. 15 min.

Kog perlebyg efter anvisningerne på emballagen, dog uden salt, da resten af retten giver smagen. Vend den kogte perlebyg i 1 spsk. olie.

Kog mandelmel op med 1 dl vand. Når det koger skrues helt ned til svag varme. Kog mandelblandingen jævn under omrøring 3-4 min. Pluk bladene hele af salathovedet. Skyl og afdryp dem. Skyl jordbærene og skær dem i kvarte. 

Dup de marinerede schnitzler tørre med køkkenrulle. Krydr med 1 tsk. salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Læg kødet på når olien er varm nok. Det skal sige lyde, når kødet lægges på panden. Brun schnitzlerne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 min. på hver side til kødet er netop gennemstegt. Tag kødet af panden.

Arranger salaten på et fad eller serveringstallerkenerne med hele salatblade i bunden, herpå jordbær, pynt med mandelblanding og striber af balsamicoglace.

Rør ingredienserne til yoghurtdressingen sammen og smag til med 1 tsk. salt og evt. peber.

Tips

Kalkun kan erstattes af kyllingebryst, kalve- eller skinkeschnitzler. Hvis du bruger andre udskæringer, skal du følge stegeanvisningen på pakken. 

Mandelblandingen smager også godt på salater, grød m.m.

Byggryn kan erstattes af speltkerner eller fuldkornsbulgur.

Opdateret 27.08.2012
MENU