Gå til hovedindholdet

Italiensk fiskefad

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Italiensk fiskefad

Du skal bruge

1 tsk. olie til smøring af fadet
600 g filet af lyssej, mørksej, torsk, lange, kulmule eller laks
1 tsk. groft salt
2 løg eller 1 porre
4 gulerødder eller persillerødder, ca. 300 g renset vægt
1 fed hvidløg
3 stænger bladselleri, 1 lille persillerod eller 1 renset fennikel, ca. 100 g renset vægt
2 dl vand
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. groft salt
peber
5 tomater eller 1 dåse flåede hakkede tomater, 400 g
2 spsk. olie fx olivenolie
Pynt: 2 dl basilikumblade eller persille

Tilbehør

300 g (rå vægt) fuldkornspasta

Sådan gør du

Smør et ovnfast fad med 1 tsk. olie. Læg fiskefileten i fadet og krydr med 1 tsk. salt.

Skær løg, hvidløg og gulerødder i tern. Skær bladsellerien i skiver. Kog 2 dl vand op i en gryde. Kom løg, gulerødder, bladselleri, hvidløg, oregano, salt og peber i. Kog det sammen 3-4 min. Hæld grønsager og kogevand over fisken. Skær tomaterne i tern og fordel dem over. Dryp med olivenolie. Undlad olien, hvis du bruger laks eller anden fed fisk.

Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 min. på midterste ovnribbe. Pynt retten med frisk basilikum eller persille.

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen.

Opdateret 27.08.2012
MENU