Gå til hovedindholdet

Indisk gryderet

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Indisk gryderet

Du skal bruge

300 g fuldkornsris, fx natur- eller bruneris, rå vægt
2 løg
2 røde peberfrugter
4 fed hvidløg
1 tsk. friskhakket chili eller sambal oelek
5 gulerødder
2 spsk. olie
2 laurbærblade
1 kanelstang
1 tsk. stødt spidskommen
½ -1 tsk. stødt koriander
1-2 tsk. karry
1 dåse flåede hakkede tomater, 400 g
1 dåse kokosmælk light, 4 dl
2 dl bouillon
400 g kyllingeinderfileter
1½ tsk. groft salt
1½ tsk. sukker
3-4 spsk. lime- eller citronsaft

Tilbehør

400 g kogte grønsager, fx broccoli eller grønne bønner

Sådan gør du

Kog risene efter anvisning på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen.

Hak løg, peberfrugt, hvidløg og chili. Riv gulerødderne. Svits løg, peberfrugt, hvidløg, chili og gulerødder i olien i en gryde. Tilsæt laurbærblade, kanelstang, spidskommen, koriander, karry, flåede tomater, kokosmælk og bouillon. Kog det sammen i 15 min. Tag laurbærblade og kanelstang op af gryden og blend sovsen jævnt.

Skær kyllingefileterne i strimler, ca. 1 x 1 x 5 og kom dem i sovsen. Kog retten op. Lad den små koge under låg i 10 min. Tjek at kyllingekødet er kogt igennem. Smag til med 1½ tsk. salt, sukker og limesaft.

Del broccolien i buketter og skær stokken i tern. Kog det 4-5 min. i usaltet vand, da resten af retten giver smagen.

Server kogte ris og dampet broccoli til gryderetten.

Opdateret 28.08.2012
MENU