Gå til hovedindholdet

Gulerodssuppe

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Gulerodssuppe

Du skal bruge

7 gulerødder
3 kartofler
2 løg
1 fed hvidløg
1½ spsk. olie
Evt. 1 tsk. stødt spidskommen
100 g røde linser
6 dl bouillon
4 dl vand
½ tsk. groft salt
peber
ca. ½ dl appelsinsaft af ½-1 appelsin
evt persille

Topping

2 dl surmælksprodukt, maks. 0,7% fedt
40 g færdigstegt bacon, svarer til ca. 125 g rå bacon

Tilbehør

400 g fuldkornsboller eller brød med fuldkornslogo eller nøglehulsmærket

Sådan gør du

Skær gulerødderne og kartoflerne i skiver og hak løg og hvidløg. Svits det i olien i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser til suppen med undtagelse af appelsinsaften. Lad suppen snurre ca. 20 min. under låg.

Miks suppen jævn med en stavblender eller i en foodprocessor. Smag til med ½ tsk. salt, peber og appelsinsaft.

Server suppen med yoghurt, bacon og evt hakket persille.

Tip

Bacon kan erstattes af 30 g ristede græskarkerner.

Opdateret 27.08.2012
MENU