Gå til hovedindholdet

Gulerodsboller

15-20 boller

Gulerodsboller

Du skal bruge

25 g gær
2 ½ dl vand
100 g gulerødder, courgette eller æble
2 dl surmælksprodukt, maks. 0,7% fedt 
30 g sesamfrø eller græskarkerner, ½ dl
1 spsk. olie
2 tsk. groft salt
70 g havregryn, 2 dl
400 g hvid fuldkornsmel fx hvidhvede- eller durummel, 7 dl
ca. 300 g hvedemel, 5 dl

Pensling

Evt. 1 æg og 3 spsk. sesamfrø

Sådan gør du

Udrør gæren i lunkent vand og tilsæt revne gulerødder og de øvrige ingredienser. Tilsæt resten af melet. Ælt dejen til den er smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 1 time.

Form dejen til 15-20 boller. Lad dem efterhæve ca. 15 min. Pensl evt. med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Bag bollerne ca. 20-25 min. i en forvarmet ovn  på midterste ovnribbe ved 225 grader.

Tips

Kan langtidshæves. Dejen laves dagen før – brug kun 10 g gær. Dæk skålen med plastfilm og lad dejen hæve i køleskab til næste dag. Brug evt. koldt vand.

Pensl med vand eller et surmælksprodukt i stedet for æg.

Bollerne kan fryses. Holdbarhed ca. tre måneder ved minus 18 grader.

Opdateret 27.08.2012
MENU