Gå til hovedindholdet

Groft fuldkornsgrydebrød

Groft fuldkornsgrydebrød

Du skal bruge

400 g. fuldkornshvedemel
250 g. rugmel
6 dl vand
9 g. salt
2 g. gær

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og tilsæt efterfølgende de resterende ingredienser.

Rør dejen indtil alle ingredienserne samler sig og dæk skålen med husholdningsfilm eller et fugtigt klæde og lad den hæve 16-18 timer.

Vend dejen ud på et meldrysset bord efter endt hævetid og fold den om sig selv et par gange.

Kom den op i skålen igen og lad den hæve yderligere 2 timer et lunt sted.

Tænd ovnen på 250°C og stil en tykbundet gryde med låg (ca. 26cm i diameter) derind.

Når ovnen er varm og dejen hævet færdigt, vendes dejen forsigtigt ned i gryden, låget kommes på og stilles ind i ovnen igen.

Bag først 30 minutter med låget på og efterfølgende 15 minutter med låget af.

Lad brødet køle af mindst 1 time efter bagningen.

Opdateret 18.02.2016
MENU