Gå til hovedindholdet

Grillet svinefilet med grøn pastasalat

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Grillet svinefilet med grøn pastasalat

Du skal bruge

Grillet svinefilet

1 svinefilet / kotelet ca. 600 g

1 spsk. koldpresset rapsolie/olivenolie
1 dåse flåede tomater
1 tsk. salt
Peber
2 spsk. tørret oregano /rosmarin

Grøn pastasalat

300 g rå fuldkornspasta, koges i usaltet vand efter anvisningerne på posen

2 rødløg i tynde både
1 spsk. koldpresset rapsolie/olivenolie
1 bakke friske tomater, ca. 250 g, i kvarte
250 g frisk spinat, skyllet og nippet for grove stilke
1 tsk. groft salt
Peber
evt. lidt oregano
Drys med 50 g reven parmesan- eller mozzarellaost

Sådan gør du

Grillet svinefilet

Grill eller brun din filet af på panden i olie og kom den i et fad. Bland de flåede tomater, 1 tsk. salt, peber og oregano sammen og kom over kødet. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 30 minutter. Lad kødet hvile 10 minutter før du skærer tynde skiver, og ligger det tilbage i fadet med tomatsovsen.

Grøn pastasalat

Steg løgene på panden i koldpresset rapsolie/olivenolie til de er klare. Bland den kogte pasta med de friske tomater, frisk spinat og de bløde løg, der krydres med 1 tsk. salt og peber, eventuelt lidt oregano. Har du lidt friske krydderurter, fx timian eller persille, er de velkomne her og reven parmesanost.

Opdateret
MENU