Gå til hovedindholdet

Fuldkornsburgerboller

20 stk

Fuldkornsburgerboller

Du skal bruge

25 g gær
6 dl vand
2½ dl surmælksprodukt, maks. 0,7% fedt
2½ tsk. groft salt
800 g fuldkornsmel, fx  hvidhvede- eller grahamsmel, 1,4 liter
ca. 500 g hvedemel, 8½ dl

Pensling

Evt. 1 æg og 4-5 spsk. sesamfrø

Sådan gør du

Udrør gæren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen til den er smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket ca. 20 min.

Form 20 lidt flade boller. Lad dem efterhæve ca. 1 time. Pensl bollerne og drys med sesamfrø.

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader på midterste ovnribbe 20-25 min.

Tips

Kan langtidshæves. Dejen laves dagen før - brug kun 10 g gær. Dæk skålene med plastfilm og lad dejen hæve i køleskab til næste dag.

Pensl med æg eller et surmælksprodukt i stedet for vand.

Bollerne kan fryses. Holdbarhed ca. tre måneder ved minus 18 grader.

Opdateret 27.08.2012
MENU