Gå til hovedindholdet

Frikadeller og kartofler med frisk basilikum

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Frikadeller og kartofler med frisk basilikum

Du skal bruge

1 kg nye kartofler, skyllet
2 løg, fint hakket
500 g magert hakket svinekød, max. 6 % fedt
1½ dl havregryn
2 æg
2 spsk. lakridspulver
1½ dl minimælk eller danskvand
1 tsk. groft salt
peber
1 spsk. smør til stegning
1 spsk. koldpresset rapsolie/olivenolie til stegning
1 bundt friske krydderurter fx løvstikke, persille eller basilikum, hakket
1 tsk. koldpresset rapsolie/olivenolie
1 spidskål, ca. 800 g, i tynde strimler uden stok
5 grønne asparges, i stykker på 2 cm
1 citron
2 kviste frisk timian
Peber
2 spsk. akaciehonning
½ dl soja
¾ dl (45 g) hasselnødder, ristet på tør pande i ca. 3 minutter og hakket

Sådan gør du

Kartofler

Kom kartoflerne i et fad og bag dem ved 180 grader i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter. Drys løvstikke eller anden frisk krydderurt over kartoflerne. Hæld 1 tsk. koldpresset rapsolie eller olivenolie over inden servering.

Frikadeller

Bland det hakket kød med løg, havregryn, æg, lakridspulver og til sidst minimælk eller danskvand, 1 tsk. salt og peber. Bland det godt sammen. Hvis farsen er for tynd, tilsæt mere havregryn.

Varm smør og koldpresset rapsolie/olivenolie op på en pande. Form farsen til ca. 16 frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt.

Skru ned til middel varme. Vend og steg frikadellerne i ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.

Råsyltet kål

Kom kål og asparges op i et fad. Pres saften fra citronen henover. Hak eller pluk timian over, krydr med peber, akaciehonning og soja. Bland det hele rundt og kom til sidst ristede hasselnødder over.

Tip

I stedet for løvstikke kan du bruge basilikum eller dild. Tag en gaffel og pres kartoflerne så de flækker/åbner sig efter tilsætning af krydderurter og olie. Så kommer smagen ind i kartoflerne 

Opdateret
MENU