Gå til hovedindholdet

Forloren hare med bagte rodfrugter

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Forloren hare med bagte rodfrugter

Du skal bruge

2 gulerødder eller 150 g persillerødder
1½ dl rasp
1 dl minimælk
400 g hakket kalve- og svinekød, maks. 10% fedt
1 spsk. revet løg
1 æg
1 tsk. groft salt
peber
60 g bacon i skiver, rå vægt 
1½ dl minimælk

Bagte rodfrugter

1 kg kartofler
1 rodselleri, ca. 600 g renset vægt
3 rødbeder, ca. 300 g renset vægt
5 gulerødder
1½ spsk. olie
2-3 spsk. citronsaft, æbleeddike eller balsamicoeddike
1 spsk. sukker, sirup eller flydende honning
1 tsk. groft salt
peber

Desuden

2½ dl sky fra stegen
1½ spsk. hvedemel
½ dl kold vand
evt. ½ dl bouillon
evt. sovsekulør, balsamicoeddike eller ribsgele

Sådan gør du

Riv gulerødder eller persillerødder og rør det sammen med de øvrige ingredienser. Form farsen som en ”hareryg” i et smurt ovnfast fad. Læg baconskiverne over. Hæld mælk ved. Stil fadet i ovnen ved 250 grader i 15 min. Skru derefter ovnen ned til 180 grader og steg videre i ca. 45 min.

Skrub kartoflerne. Skræl selleri, rødbeder og gulerødder. Skær kartofler og grønsagerne i stave. Hold rødbederne for sig og bag dem ved siden af det andet. Vend kartoflerne og grønsagerne med olie, citronsaft, sukker, 1 tsk. salt og peber. Fordel det på bagepapir i en bradepande.

Stil bradepanden i ovnen sammen med ”hareryggen” eller ved 200 grader i ca. 1 time.

Si skyen fra stegen over i en gryde. Tilsæt evt. bouillon – der skal være ca. 2½ dl væske. Ryst melet i ½ dl koldt vand og rør det i. Kog sovsen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag gerne sovsen til med lidt balsamico og ribsgele. Giv evt. sovsen lidt kulør.

Tips

I stedet for hakket halvt svine- og kalvekød kan bruges svinekød, halvt svine- og oksekød med maks. 10% fedt.

Citronsaft og sukker kan udelades.

Rødbederne smitter af, derfor er det bedst at holde dem for sig selv.

Undgå madspild

Gulerødder, pastinakker og rødbeder kan holde sig 2-3 uger i køleskabets grønsagsskuffe. Pak dem i plastposer.

Opdateret 27.08.2012
MENU