Gå til hovedindholdet

Flæskesteg med rødkål og skysovs

Opskrift til 4 personer

Flæskesteg med rødkål og skysovs

Du skal bruge

Flæskesteg

1 svinekam med ridset svær (ca. 700 g)
10 laurbærblade
5 friske timiankviste
1 tsk. fint salt
1 liter kogende vand

Skysovs

½ liter kalvefond eller boullion
3½ tsk. majsstivelse
1 spsk. ribsgele
1 tsk. æbleeddike
½ tsk. groft salt

Rødkål

¾ fintsnittet rødkål (ca. 600 g)
½ dl æbleeddike
2 spsk. honning eller rørsukker
1 spsk. ribsgele
½ dl vand
1-2 appelsiner (ca. 300 g)
50 g valnødder

Kartofler

1 kg små skrællede kartofler, kogt i vand med ½ tsk groft salt

Pynt

Persille

Sådan gør du

Flæskesteg

Sørg for at stegen er ridset helt igennem, ellers kan det blive svært at få sværen sprød. Stik laurbærblade og timian imellem sværene og drys med 1 tsk. fint salt. Læg svinekammen i et ovnfast fad. Sæt et stegetermometer i svinekammen og stil den i ovnen ved 180°, til centrumtemperaturen er 70°, i ca. 1½ time. Lad den hvile i ca. 20 minutter. Er sværen ikke blevet sprød, sæt ovnen på grill og giv sværen det sidste, når den har hvilet.

Skysovs

Bring kalvefonden i kog og jævn den med majsstivelse opløst i lidt koldt vand. Tilsæt ribsgele og æbleeddike. Smag til med ½ tsk. groft salt.

Rødkål

Kom rødkål i en gryde, tilsæt æbleeddike, honning, ribsgele og vand. Bring rødkålen i kog og lad den simre ved svag varme og under låg i 20-25 minutter. Pil appelsinen og fjern hinderne ved at skære langs appelsinbådenes hinder, så bådene løsnes, uden at hinderne følger med. Bland appelsiner og valnødder i rødkålen.

Server flæskestegen skåret i skiver med kartofler drysset med lidt persille, sovs og rødkål.

Opdateret
MENU