Gå til hovedindholdet

Fiskesuppe med aioli

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Fiskesuppe med aioli

Du skal bruge

100 g fuldkornspasta, fx suppehorn
500 g filet af fx. sej, torsk, lange eller rødfisk
1 fennikel eller 4 stilke bladselleri
1 porre eller 2 løg
4 gulerødder
1 tsk. karry
2 spsk. olie
1 dåse flåede, hakkede tomater, 400 g
2 dl vand
6 dl bouillon
1½ tsk. groft salt
peber

Aioli

2 spsk. god mayonnaise, 80 % fedt
1-2 fed presset hvidløg
3/4 spsk. citronsaft

Tilbehør

400 g fuldkornsbrød med fuldkornslogo eller nøglehulsmærket i skiver, gerne ristede.

Sådan gør du

Kog pastaen efter anvisning på emballagen, men i usaltet vand. Afdryp den i en sigte.

Skær fisken i tern. Rens fenniklen og skær den i små tern. Rens porren og skær den i skiver. Skær gulerødderne i tern. Svits grønsager og karry i olien 1-2 min. Tilsæt flåede tomater, vand og bouillon. Kog op. Lad det koge ca. 10 min. under låg. Kom fisken i og giv den ca. 3 min. Suppen skal kun lige småboble. Kom pastaen i og varm kort igennem. Smag suppen til med 1½ tsk. salt og peber.

Rør mayonnaise med hvidløg og citronsaft og smør det på brødskiverne.

Undgå madspild

Brug så meget af den grønne porretop som muligt, det giver farve og smager godt.

Har du porre tilovers, kan du rense dem. Opbevar dem i køleskabets grønsagsskuffe i en plastpose. Her kan de holde sig en uges tid. Den øverste grønne, grove del af porretoppen, kan du skylle godt og fryse ned ved minus 18 grader. Toppen kan holde sig et halvt års tid i fryseren. Du kan koge porretoppen sammen med en kylling, hvor den vil give god smag til kogelagen (suppen). Hvis du har et køligt og tørt sted, kan du også sagtens gemme de urensede porre flere uger.

Opdateret 27.08.2012
MENU