Gå til hovedindholdet

Fiskepakker

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Fiskepakker

Du skal bruge

600 g filet af torsk-, mørk- eller lyssej eller rødfisk
1 tsk. groft salt
peber
4 stykker bagepapir
2 porrer
2 persillerødder eller 5 gulerødder, ca. 300 g renset vægt
1 gul peberfrugt
1 æble
20 g bacon i tern, rå
2 spsk. olie
2 spsk. æbleeddike eller citronsaft

Tilbehør

400 g fuldkornsbrød eller boller
50 g pesto, ca. 3 spsk.

Sådan gør du

Skær fisken ud i 4 ens filetstykker. Krydr fisken med 1 tsk. salt og peber og fordel fileterne på hvert sit stykke bagepapir.

Rens porrerne og skær dem i strimler. Skræl persillerødderne og skær dem i tynde stænger. Rens peberfrugten og skær den i små tern. Skær æblet i små tern. Svits bacontern i olien et par min. Kom porre, persillerødder, peberfrugt og æble ved og svits det hele sammen 3-4 min. Kom eddike i og kog det op. Krydr med 1 tsk. salt og peber. Fordel grønsagerne over fisken. Saml papiret op om fisk og fyld. Luk med en papirklips. Stil pakkerne i en bradepande på midterste ovnribbe i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min. til fisken netop er mør.

Server fiskepakkerne sammen med brød smurt med pesto.

Undgå madspild

Har du porre tilovers, kan du rense dem. Opbevar dem i køleskabets grønsagsskuffe i en plastpose. Her kan de holde sig en uges tid. Den øverste grønne, grove del af porretoppen, kan du skylle godt og fryse ned ved minus 18 grader. Toppen kan holde sig et halvt års tid i fryseren. Du kan koge porretoppen sammen med en kylling, hvor den vil give god smag til kogelagen (suppen). Hvis du har et køligt og tørt sted, kan du også sagtens gemme de urensede porre flere uger.

Gulerødder, pastinakker og rødbeder kan holde sig 2-3 uger i køleskabets grønsagsskuffe. Pak dem i plastposer.

Opdateret 27.08.2012
MENU