Gå til hovedindholdet

Fiskefrikadeller med pastasalat

Opskrift til 10 personer

Fiskefrikadeller med pastasalat

Du skal bruge

750 g mørksej, lyssej eller torsk 
1 ½ tsk. groft salt 
2 æg 
60 g hvedemel (¾ dl) 
1 ½ dl let-, skummet- eller minimælk 
Peber, friskkværnet 
½-1 tsk. karry 
2 spsk. olie til stegning 
25 g basilikumblade 
35 g parmesanost 
2 spsk. pinjekerner 
1 fed hvidløg 
¾ dl olie 
1-2 spsk. citronsaft 
1-2 tsk. groft salt, smag til med friskkværnet peber 
½ kg rå fuldkornspasta, fx skruer eller rør 
500 g broccolibuketter 
500 g gulerod (5-6 stk.) 
250 g rød eller gul peberfrugt (2½ stk.)

Sådan gør du

Skær fisken i tern og findel den i en foodprocessor sammen med salt.

Tilsæt æg, hvedemel, mælk, karry og peber og miks det hurtigt. Kom farsen i en skål.

Form 20 fiskefrikadeller og steg dem i olie.

Pesto: Skyl basilikum grundigt. Kom den i blenderen sammen med tern af parmesanost, pinjekerner, hvidløg og olie.

Blend, til pestoen har en lind konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Skær broccolien i buketter. Kog broccoli i ca. 5 min., så buketterne stadig er sprøde. Afdryp dem i en si. Skær gulerødderne og peberfrugt i små tern

Kom kogt pasta, broccoli og resten af grønsagerne i en skål og vend med pesto.

Opdateret
MENU