Gå til hovedindholdet

Fiskefrikadeller med bønner og peberfrugt

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Fiskefrikadeller med bønner og peberfrugt

Du skal bruge

Ovnkartofler

1 kg kartofler
1 spsk. olie
1 tsk. groft salt

Fiskefars

500 g kuller, sej eller torskefilet
1½ tsk. groft salt
2 kogte kartofler, ca. 100 g
1 gulerod
2 forårsløg
2 æg
2 spsk. hvedemel
1 dl minimælk
peber
2 spsk. olie, eller 1 spsk. olie og 15 g smør

Grønne bønner med peberfrugter, hvidløg og persille

300 g grønne bønner
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
2 tsk. olie
2 fed finthakket hvidløg
4 spsk. hakket persille
¼ tsk. groft salt
peber

Dressing

2 dl fromage frais 0,3 % eller græsk yoghurt 0,2 %
2 spsk. klippet purløg
½ tsk. salt

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Vend dem med olie og 1 tsk. salt. Fordel dem på bagepapir på en bageplade. Bag kartoflerne ca. 50 min. ved 200 grader på midterste ovnribbe til de er gyldne og sprøde.

Skær fisken i mindre tern. Kom fisken i en foodprocessor. Mix fisken sammen med 1½ tsk. salt, til det er jævnt. Mos de kogte kartofler. Riv guleroden på råkostjern. Snit forårsløgene fint. Kom kartofler, gulerod, forårsløg, æg, hvedemel, mælk og peber i. Mix igen. Form farsen til frikadeller. Steg dem i olie eller olie og smør på en pande til de er gennemstegt.

Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand 5 min. Afdryp bønnerne i en sigte. Rens peberfrugterne for stilk og kerner og skær dem i strimler. Svits peberfrugtstrimlerne i olie på en pande. Tilsæt hvidløg og bønner og svits kort. Vend persille i og krydr med ¼ tsk. salt og peber.

Rør fromage frais og purløg sammen og smag til med ½ tsk. salt.

Opdateret 27.08.2012
MENU