Gå til hovedindholdet

Dijonkylling i fad

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Dijonkylling i fad

Du skal bruge

300 g rå ris, enten brune- eller naturris eller rugkerner, koges efter anvisning på posen uden salt
4 danske kyllingebryster, ca. 600 g
1 spsk. koldpresset rapsolie/olivenolie
1 tsk. groft salt
Peber
4 spsk. dijon sennep
2 porrer, i skiver 2-3 cm, renset
2 rødløg, i både
1 bakke champignoner, 250 g renset
4 gulerødder, skrællet, i 2-3 cm skiver
1 spsk. ingefær, finthakket
1 bdt. timian, finthakket
1 tsk. salt
1 spsk. koldpresset rapsolie/olivenolie
2 dåser flåede tomater
50 g mandler

Sådan gør du

Dijonkylling

Varm 1 spsk. olie på en sliplet pande og brun kyllingebrysterne af på panden i ca. 3-5 minutter på hver side. I alt 6-10 minutter. Smør de brunede kyllingebryster med dijonsennep og krydr med 1 tsk. groft salt og peber.

Rødder og champignon

Bland alle grøntsager med timian, ingefær, 1 tsk. salt og 1 spsk. olie. Kom dem i bunden af dit fad, hæld dåserne med flåede tomater og mandlerne over grønsagerne.

Kom kyllingebrysterne på toppen og drys med timian. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 17-20 minutter.

Giv risene et drys med friske urter, fx persille eller timian, lige inden servering.

Tip

I stedet for ris kan bruges rugkerner.

Opdateret
MENU