Gå til hovedindholdet

Burger med oksebøf

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Burger med oksebøf

Du skal bruge

400 g hakket oksekød, maks. 10 % fedt
1 gulerod eller 1 lille persillerod
1 fed hvidløg
2 spsk. sojasovs
1½ spsk. brødkrummer eller rasp
peber
1 spsk. olie

Coleslaw

1/6 hvidkål, 250 g renset vægt
4 gulerødder
1 grøn peberfrugt

Desuden

4 fuldkornsburgerboller á 100 g

Dressing

1 spsk. mayonnaise, 80% fedt
1 dl fromage frais 0,3% eller andet surmælksprodukt med maks. 0,7% fedt
1 tsk. paprika
1 tsk. dijonsennep
1½ spsk. citronsaft
2 tsk. sukker
¼ tsk. groft salt
peber

Fyld

1/3 iceberg salat
½ agurk
1 peberfrugt
4 spsk. tomatketchup

Sådan gør du

Rør kød, reven gulerod, sojasovs, hvidløg, brødkrumme og peber sammen. Form 4 flade bøffer. Gennemsteg dem i olie på en pande.

Snit kålen fint. Riv gulerødderne. Skær peberfrugten i små tern. Bland hvidkål, gulerødder og peberfrugter. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den i grønsagerne. Smag til med ¼ tsk. salt og peber. Salaten bliver bedst, hvis den får lov at trække en halv times tid i køleskab.

Lun de flækkede burgerboller. Fyld hver burger med snittet salat, bøf, ketchup samt peberfrugt- og agurkeskiver.

Tips

Køb burgerboller med fuldkornslogo eller nøglehulsmærket, eller bag dem selv efter opskriften her på sitet.

I stedet for coleslaw kan i spise gulerods- og agurkestænger til burgerne.

Undgå madspild

Har du kål tilovers, kan du opbevare det i en plastpose i køleskabets grønsagsskuffe 1-2 uger. Brug det fx i lynstegte retter.

Opdateret 27.08.2012
MENU