Gå til hovedindholdet

Burger med fiskefrikadelle

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Burger med fiskefrikadelle

Du skal bruge

400 g lyssej, mørksej eller torskefilet
1 tsk. groft salt
1 æg
3 spsk. hvedemel
1 dl minimælk
peber
2 forårsløg
½ peberfrugt
2 spsk. olie til stegning

Karrymayonnaise

2 spsk. mayonnaise, 80% fedt
½ tsk. karry
1 tsk. sød sennep

Desuden

4 fuldkorns burgerboller á ca.100 g
1/3 icebergsalat

Coleslaw

1/8 hvidkål, ca. 250 g renset vægt
4 gulerødder
1 grøn peberfrugt

Dressing

1 spsk. mayonnaise, 80% fedt
1 dl fromage frais 0,3% eller andet surmælksprodukt, maks. 0,7% fedt
1 tsk. paprika
1 tsk. dijonsennep
1 ½ spsk. citronsaft
2 tsk. sukker
½ tsk. groft salt
peber

Tilbehør

4 stk frugt, fx. blomme

Sådan gør du

Skær fisken i tern og findel det i en foodprocessor sammen med saltet. Tilsæt æg, hvedemel, mælk og peber og miks det hurtigt. Kom farsen op i en skål. Snit forårsløgene fint og skær peberfrugt i små tern. Rør det i farsen. Form farsen til 8-12 frikadeller og steg dem i olie. Tjek at de er gennemstegte.

Rør alle ingredienser til karrymayonnaisen sammen.

Snit salaten.

Flæk burgerbollerne og smør dem med karrymayonnaisen. Læg burgerne sammen med snittet salat og fiskefrikadeller.

Snit hvidkålen fint. Riv gulerødderne. Skær peberfrugten i små tern. Bland hvidkål, gulerødder og peberfrugterne. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den i grønsagerne. Smag til med ½ tsk. salt og peber. Salaten bliver bedst, hvis den får lov at trække en halv times tid i køleskab.

Server burgeren med et stykke frugt.

Tips

Køb burgerboller med fuldkornslogo eller nøglehulsmærket eller bag dem selv. Find opskrifter på burgerboller her på sitet.

Undgå madspild

Har du kål tilovers, kan du opbevare det i en plastpose i køleskabets grønsagsskuffe 1-2 uger. Brug det fx i lynstegte retter.

Opdateret 27.08.2012
MENU