Gå til hovedindholdet

Bulgursalat med kylling (Taboulah)

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Bulgursalat med kylling (Taboulah)

Du skal bruge

2½ dl fuldkornsbulgur eller –couscous
6 tørrede, bløde abrikoser
40 g kikærtemel eller 1 dl rasp
1 tsk. paprika
1 tsk. fint salt
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. chilipulver
500 g kyllingeinderfilet
2 tsk. olivenolie
2 store tomater
3 forårsløg
1 gul peberfrugt
2 fed hvidløg
saft af 1 citron
3 tsk. olivenolie
50 g sorte oliven - gerne kalamata
50 g persille
1 tsk. timian eller 2 tsk. frisk timian
1 tsk. paprika
1 tsk. groft salt

Sådan gør du

Skyl bulguren i en sigte, og hæld dem op i en skål som kan tåle kogende vand. Hæld kogende vand over bulguren, så det dækker bulguren og et par centimeter mere. Lad bulguren trække 10-15 min., hvorefter den afdryppes i en sigte. Udblød abrikoserne et par min. i kogende vand i en kop.

Bland kikærtemel, paprika, ½ tsk. fint salt, hvidløgspulver og chilipulver i en dyb tallerken. Vend kyllingeinderfileterne heri. Steg dem på begge sider i olie på en slip let pande ca. 10 min., tjek at de er gennemstegt.

Skær tomater, forårsløg, peberfrugt og abrikoser i mindre stykker. Hak hvidløget fint. Bland grønsager, abrikoser og hvidløg med bulguren. Vend herefter citronsaft, olivenolie, oliven, fint hakket persille, timian og paprika i salaten. Smag til med 1 tsk. salt.

Tip

Kylling kan erstattes af afpudset svinemørbrad skåret i 2 cm skiver.

Opdateret 27.08.2012
MENU