Gå til hovedindholdet

Bruschetta med 3 slags topping

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Bruschetta med 3 slags topping

Du skal bruge

400 g fuldkornsciabattabrød eller fuldkornssandwichbrød
200 g afdryppede grønlandske rejer eller 1 dåse afdryppet tun i vand
4 citronbåde
evt. dild
peber

Hummus

1 dåse kikærter, ca. 230 g afdryppet vægt
2 spsk. sesamfrø
2 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
ca. ½ dl vand
1-2 fed hvidløg
½ tsk. groft salt
peber
evt. frisk koriander

Guacamole

2 avocado
3 forårsløg
½-1 frisk jalapenos eller 2 tsk. syltet 
1 fed hvidløg
1 lille tomat
½ tsk. groft salt
1 tomat

Tilbehør

4 gulerødder
4 pærer

Sådan gør du

Rist skiver af ciabattabrød på en brødrister. Fordel rejer og citronbåde på 4 af skiverne.

Kom afdryppede kikærter i en blender eller foodprocessor og mix dem til en jævn masse med de øvrige ingredienser. Smag til med ½ tsk. salt og peber og evt. ekstra citronsaft. Fordel hummus på 4 af brødskiverne.

Kom avocadokødet i en blender eller foodprocessor. Skær forårsløg, renset jalapenos, hvidløg og den lille tomat i mindre stykker og kom også det i. Mix det hele sammen. Krydr med ½ tsk. salt. Fordel guacamole på 4 af brødskiverne og pynt med tomatbåde.

Spis gulerodsstænger og pærebåde til.

Tips

Du kan bruge tørrede kikærter. Udblød 100 g kikærter 10-12 timer i koldt vand tildækket. Hæld vandet fra. Kog dem i friskt og usaltet vand 45-60 min. Afdryp dem i en sigte. Du kan krydre hummusen med ½ tsk. ekstra salt, hvis du bruger de hjemmekogte kikærter, da kikærter på dåse er tilsat salt.

Opdateret 27.08.2012
MENU