Gå til hovedindholdet

Boller i kokoskarrysovs

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Boller i kokoskarrysovs

Du skal bruge

1 lille løg
2 små gulerødder eller 1 lille persillerod, ca. 100 g renset vægt
400 g hakket kalve- og svinekød, svine-, lamme- eller oksekød, maks. 10% fedt
1 æg
3 spsk. hvedemel
1½ dl minimælk
1 tsk. groft salt
peber
1 liter vand og 1 tsk. groft salt til kogning

Kokoskarrysovs

2 løg
1 æble
2 små gulerødder eller 1 lille persillerod, ca. 100 g renset vægt
½ spsk. olie
2-3 tsk. karry
2 dl bouillon
2 dl light kokosmælk
1 spsk. friskreven ingefær
1 fed hvidløg
1 spsk. lime- eller citronsaft
1 tsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
½ dl kold vand
1 tsk. groft salt
peber

Desuden

2 peberfrugter
4 tomater
400 g ananasringe, friske eller fra dåse

Tilbehør

300 g fuldkornsris (rå vægt) fx natur- eller bruneris

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen.

Riv løg og gulerod og rør det sammen med de øvrige ingredienser til farsen. Form kødboller med en stor teske. Kog dem i vand tilsat 1 tsk. salt, ca. 10 min. Tjek at de er gennemkogte. Tag kødbollerne op af vandet fx med en hulske.

Til sovsen kan du bruge 2 dl af kogevandet fra kødbollerne i stedet for bouillon. Hak løgene. Skær æble og skrællet gulerod i tern. Svits løg, æble og gulerod i olie i en gryde. Rør karryen i og svits den kort. Tilsæt bouillon, kokosmælk, ingefær, finthakket hvidløg, limesaft og sukker. Kog det sammen i 15 min og blend det jævnt. Udrør majsstivelsen i koldt vand og rør den i. Kog sovsen igennem og smag den til med 1 tsk. salt og peber. Kom kødbollerne i, og varm retten igennem under omrøring.

Server retten med strimler af peberfrugt, tomater i både og ananasringe.

Tips

Du kan bruge færdige kødboller med maks. 10% fedt per 100 g.

Du kan lave en stor portion kødboller og fryse nogle af dem ned i plastposer beregnet til frysning. Kødbollerne kan holde sig ca. 3 mdr. ved minus 18 grader.

Undgå madspild

Har du en rest af kokosmælk tilovers, kan du fryse den ned i en fryseegnet beholder. Holdbarheden er ca. 3 mdr. ved minus 18 grader.

Opdateret 27.08.2012
MENU