Gå til hovedindholdet

Blomkålstærte

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Blomkålstærte

Du skal bruge

Bund

2 spsk. tahin (sesampasta), 35 g
90 g rugmel, grahamsmel, fuldkornshvedemel eller fuldkornsspeltmel, 1½ dl
90 g hvedemel, 1½ dl
¼ tsk. groft salt
1 æg
5 spsk. vand

Fyld

1 blomkål eller broccoli, ca. 400 g renset vægt
2 store løg eller 1 stor porre, ca. 200 g renset vægt 
4 æg
100 g skyr
1½ dl minimælk
1½ tsk. groft salt
Peber
Revet muskatnød
75 g revet mild ost, maks. 17% fedt
1 bundt persille, ca. 50 g renset vægt

Tilbehør

5 gulerødder i stave.

Sådan gør du

Bland mel, ¼ tsk. salt, tahin og æg i en skål . Brug evt. en foodprocessor, det er hurtigst. Saml dejen med vand. 

Udrul dejen med en kagerulle, så den passer til en form på ca. 24 cm i diameter. Kom dejen i formen. Forbag bunden 10 min. ved 175 grader på midterste ovnribbe.

Del blomkålen i små buketter, skær stokken i tern. Skær løgene i både. Kog blomkål og løg i usaltet vand 5 min. og afdryp det i en sigte. 

Rør æg, skyr, mælk, 1½ tsk. salt, peber, revet muskatnød og ost sammen i en skål. Vend blomkål, løg og hakket persille i. Fordel ægge- og grønsagsmassen i tærten. Bag tærten ca. 40 min. ved 175 grader på midterste ovnribbe til den er gylden og gennembagt. Server tærten med  gulerødder i stave.

Tips

Du kan lave en blandet salat, fx. spidskål, gulerødder og æbler med citronsaft over i stedet for gulerødder.

Opdateret 06.07.2015
MENU