Gå til hovedindholdet

Bagekartofler med fyld

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Bagekartofler med fyld

Du skal bruge

4 bagekartofler á ca. 250 g
1½ dl surmælksprodukt med maks. 1,5% fedt
1½ spsk. olie
200 g majs
300 g kogt kylling, kogt skinke i tern eller afdryppet tun i vand fra dåse eller rejer
150 g revet mild ost 17% fedt
1½ tsk. groft salt
peber
1-2 tsk. karry
2 spsk. purløg

Tilbehør

200 g fuldkornsboller eller brød
300 g cherrytomater
1 agurk i stave

Sådan gør du

Skrub kartoflerne. Bag kartoflerne i ovnen ca. 1 time ved 200 grader. Halver kartoflerne på langs. Skrab det meste af indmaden ud og kom det i en skål. Mos indmaden med yoghurt og olie. Vend majs, kyllingetern og halvdelen af osten i. Smag til med 1½ tsk. salt, peber, karry og klippet purløg. Fordel fyldet i kartoflerne. Drys resten af osten over.

Stil kartoflerne i ovnen igen ved 225 grader 20-25 min. til osten er gylden og kartoflerne er varme.

Tips

Ananas i tern kan tilsættes i stedet for majs.

Peberfrugter i små tern, ærter eller optøede bønner i mindre stykker kan bruges i stedet for majs.

1 dåse, ca. 230 g afdryppede, kikærter fra dåse kan bruges i stedet for kylling.

I stedet for at komme tun eller rejer i fyldet kan det serveres ved siden af den bagte kartoffel. Rejer må ikke bages med, da de bliver tørre.

Opdateret 27.08.2012
MENU