Gå til hovedindholdet

Arabiske kødboller med ris og salat

Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer

Arabiske kødboller med ris og salat

Du skal bruge

300 g (rå vægt) fuldkornsris fx natur- eller bruneris

Kødboller

3 løg
50 g bredbladet persille
400 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
2 gulerødder
80 g kikærtemel eller afdryppede blendede kikærter fra dåse
1 tsk. groft salt
peber
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. karry
200 g svesker
1 spsk. olie

Sovs

3 løg
1 spsk. olie
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. peber
1 tsk. groft salt
1½ store dåser koncentreret tomatpuré, 210 g
½ liter oksekødsbouillon

Salat

½ icebergsalat
½ agurk
1 spsk. finthakket grøn chili
2 tomater
2 spsk. hakket persille
1 spsk. hakket frisk mynte eller 1 tsk. tørret
½ tsk. groft salt
1 fed presset hvidløg
saft af ½ citron
½ spsk. olivenolie

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningerne på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen.

Findel løg og persille i blender evt. sammen med gulerødder. Eller riv gulerødderne fint og hak løg og persille på et bræt. Rør løg, persille og gulerødder sammen med kødet i en skål. Rør kikærtemel, 1 tsk. salt, peber, gurkemeje og karry i. Form farsen til små kødboller, og læg en sveske i hver kødbolle. Svesken skal dækkes helt af farsen.

Varm 1 spsk. olie på en pande, og brun kødbollerne på alle sider.

Hak løgene til sovsen og svits dem i olie i en tykbundet gryde til de er gyldne. Kom gurkemeje, peber og 1 tsk. salt i. Svits det kort med. Kom koncentreret tomatpuré, bouillon i. Kog op og kom kødbollerne i. Skru ned for varmen, og lad retten små koge under låg i ca. 15 min.

Skær grønsagerne til salaten i små stykker. Bland grønsager, mynte og persille i en skål. Pisk ½ tsk. salt, hvidløg, citronsaft og olivenolie sammen og vend det i.

Tip

Man kan udelade svesker i kødbollerne.

Opdateret 27.08.2012
MENU