Gå til hovedindholdet

Vilje til sundere mad i idrætshaller

Tre ud af fire idrætshaller har foretaget ændringer for at skabe et sundere udbud af mad i hallens cafeteria, viser ny undersøgelse, som Kræftens Bekæmpelse har foretaget som led i projekt Sundere Mad i Idrætslivet (SMIL).

Idrætshaller, kommuner og kunderne i cafeteriaerne skal blive bedre til at snakke sammen og handle, hvis et sundere madudbud skal vinde frem i hallerne. Det viser erfaringerne fra det første halve år med projektet Sundere Mad i Idrætslivet.

Erfaringerne bakkes op af en ny undersøgelse, hvor Kræftens Bekæmpelse har spurgt 383 idrætshaller og 82 kommuner om deres holdning til sundere mad i idrætshaller. Over halvdelen svarer, at de sunde ændringer er foretaget, fordi forpagteren i hallen ønskede det, mens 28 % har foretaget ændringer på grund af ønsker fra kunderne. Den sundere mad er derfor godt på vej til at erobre udbuddet i de danske idrætshaller.

National SMIL-Konference

Den 30. januar 2013 åbner Fødevareminister Mette Gjerskov en national SMIL konference i Nørrebrohallen i København om sundere mad i idrætslivet. På konferencen præsenteres resultaterne fra undersøgelsen og et nyt koncept for sundere mad i idrætslivet. De næste to år skal konceptet afprøves i 30 idrætshaller, hvor der vil blive arbejdet med, hvordan hallerne får blik for kunderne, hvilke mål der sættes, og hvordan cafeerne indrettes.

Projekt Sundere mad i idrætslivet

Projekt Sundere Mad i Idrætslivet gennemføres af DGI-huse og haller, Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Københavns Madhus og Halinspektørforeningen. Nordea-fonden har støttet projektet med 5,34 mio.kr. I alt skydes der 10,4 mio. kr. i projektet, og målet er, at der om tre år skal arbejdes systematisk med sundere mad i op 75 idrætsfaciliteter.

Hjælp til sundere mad i haller

Fødevarestyrelsen har udgivet bogen ”mad i idrætshaller” med inspiration og praktiske tips til sundere mad i idrætshaller. Bogen er fyldt med opskrifter, information om Nøglehulsmærket og’Nøglehullet på spisesteder’, om det økologiske spisemærke, og ideer til hvordan hallerne kan markedsføre en sundere menu, der samtidig er konkurrencedygtig.

Kommuner, der ønsker hjælp til et sundere udbud i hallerne, kan få gratis hjælp af Fødevarestyrelsens 'Alt om kost rejsehold'. Rejseholdet er fordelt over hele landet og kan assistere kommuner i processen med at få et attraktivt og sundere udbud af mad i kommunens idrætshaller.

Kontakt

Karen Eriksen, Ernæringsfaglig medarbejder, Fødevarestyrelsen, Tlf.: 7227 6900.


MENU