Gå til hovedindholdet

Vi spiser sundere i kantinen

Især mændene er blevet bedre til at hælde frugt og grønt op på frokosttallerkenen – og samtidig får vi mindre salt i måltidet.

Grøntsagsbjergene er vokset på frokosttallerkenen, og samtidig ligger der mere frugt og balancerer på kanten. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

I gennemsnit har vi over en periode på ti år forøget indtaget af frugt og grønt med en tredjedel, når vi går i kantinen. Mændene spiser nu næsten lige så meget frugt og grønt  som kvinderne. Samtidig er mængden af salt faldet med knap et halvt gram per velpakket frokosttallerken.

- En sund frokost betyder bedre folkesundhed, så det er absolut glædeligt, at kantinerne har større fokus på at servere sundere mad for kunderne, siger kontorchef Else Molander, Fødevarestyrelsen.

Fakta

  • Undersøgelsen sammenligner hhv. 180 og 240 kantinekunders frokoster fra 15 forskellige kantiner i 2004 og 2014.
  • Det gennemsnitlige indtag af frugt og grønt er steget fra 120 g til 165 g
  • Mændenes indtag af frugt og grønt er steget fra 105 g til 162 g
  • Mængden af salt pr. måltid er faldet fra 3,2 g til 2,8 g.

Link

Læs flere detaljer fra undersøgelsen på DTU’s hjemmeside 

Yderligere oplysninger

Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 22 84 48 34


MENU