Gå til hovedindholdet

Vi spiser mere fersk fisk

Flere rødspætter og færre tun på dåse. Fersk fisk havner i stigende grad i indkøbsvognene, mens fiskekonserves og -færdigretter bliver på hylderne, viser en ny opgørelse af fiskesalget i Danmark.

1100 ton fersk fisk mere blev der solgt i 2013 end året før. Det viser nye tal fra Fiskeribranchen.

Både hos dagligvarekæderne og fiskehandlerne har omsætningen været stigende, og samlet – både for fersk fisk, konserves, frossen fisk og fiskefærdigretter – er der solgt fisk for 48 mio. kr. mere til de danske forbrugere i 2013 end året før.

Fremgangen i det danske fiskesalg har været en tydelig tendens siden 2006, hvor fiskekampagnen ”2 gange om ugen” blev indledt. På otte år er forbruget øget med godt 1500 ton fisk og 800 ton fiskefærdigretter.

Rig på sundt fedt og vitaminer

Fisk, og især fed fisk, indeholder en masse vigtige næringsstoffer som fiskeolier, selen, jod og D-vitamin, som kroppen har brug for. Det er derfor vigtigt, at vi spiser fisk flere gange om ugen.

I de officielle kostråd anbefaler Fødevarestyrelsen derfor, at du spiser 350 g fisk om ugen, heraf ca. 200 g fed fisk som laks, ørred, makrel og sild.

Kontakt

Trine Enevold Grønlund, Akademisk medarbejder, Fødevarestyrelsen, tlf.: 7227 6900.


MENU