Gå til hovedindholdet

Sundhedstrend spiller stor rolle for vores valg af aftensmad

Ønsket om sund mad spiller en væsentlig rolle, når danskerne beslutter, hvad der skal sættes på bordet til aften. Det viser en undersøgelse foretaget for Landbrug & Fødevarer. Samtidig er danskernes køb af kylling stigende.

Når indkøbsvognen skal fyldes, og det skal besluttes, hvad der skal serveres til aftensmad, spiller mange faktorer ind. Oftest er det hurtighed og nemhed, der er udslagsgivende for valget af aftensmad, mens det nogle gange er børnenes ønsker eller selvforkælelse der afgør aftensmåltidet.

Imidlertid spiller ønsket om sund mad også en væsentlig rolle for valget af aftensmad, viser en analyse foretaget for Landbrug & Fødevarer. Det er i tråd med tidligere undersøgelser, som peger på, at interessen for fødevarer, ernæring og sundhed bliver vigtigere for fremtidens forbrugere.

Kylling taler til ønsket om sund aftensmad

I supermarkedet ryger kyllingen i stigende grad i indkøbsvognen, og den tendens hænger muligvis sammen med et ønske hos forbrugerne om sund aftensmad. Ifølge analysen vælger forbrugerne typisk den type aftensmad, som kylling indgår i, når de ønsker aftensmad, der får dem til at føle sig sunde. Det er særligt aftensmad som indeholder mange grøntsager og er rig på protein og samtidig er fattig på kulhydrater og fedt.

Undersøgelsen af foretaget af TNS Gallup for Landbrug & Fødevarer på baggrund af 1000 voksne danskere.

Kontakt

Susanne Walter Johannessen, ernæringsfaglig medarbejder, Fødevarestyrelsen, tlf.: 7227 6900.

Læs mere på andre sider

Sundhedsbølge: Flere kyllinger i indkøbsvognen, Landbrug & Fødevarer


MENU