Gå til hovedindholdet

Sundere udbud på nøglehulscertificerede spisesteder

Der bliver tilbudt sundere retter når et spisested bliver nøglehulscertificeret, viser ny undersøgelse af DTU Fødevareinstituttet. Og så er gæsterne glade for det sundere valg.

Mere end 75 % af de nøglehulscertificerede spisesteder vurderer, at deres udbud af retter er blevet sundere, efter de er blevet nøglehulscertificeret. Samtidig får personalet ofte et kompetenceløft og mere viden om ernæring, når spisestedet bliver nøglehulscertificeret. Dette viser en ny undersøgelse foretaget af DTU Fødevareinstituttet.

Positive gæster

Undersøgelsen viser desuden, at gæsterne er glade for Nøglehullet. Knap 75 % af spisestederne i undersøgelsen vurderer nemlig, at deres gæster har taget positivt imod det sundere valg på spisestedet. Samtidig vurderer to ud af tre spisesteder, at mere end halvdelen af deres gæster spiser de nøglehulsmærkede retter.

Nøglehullet – lettere at vælge sundere

Nøglehullet på spisesteder blev lanceret i februar 2012 og gør det muligt for spisesteder at tilbyde nøglehulsmærkede retter. Målet er at gøre det lettere for gæsterne at identificere de sundere alternativer.

Der er i dag mere end 280 nøglehulscertificerede spisesteder i Danmark, der dagligt tilbyder nøglehulsmærkede retter til over 210.000 spisende gæster.

Krav til nøglehulsmærkede retter

En nøglehulsmærket ret lever op til et eller flere af følgende krav: mere fuldkorn, frugt og grønt, mindre salt, sukker og fedt samt passende portionsstørrelse.


MENU