Gå til hovedindholdet

Stadig plads for skolebørn på madskoler

Om kort tid står skolernes sommerferie for døren, og dermed også muligheden for skolebørn at komme på Madskole. Flere steder i landet er der stadig pladser til en oplevelsesrig uge med madlavning på programmet.

På en Madskole bliver forældrene smidt ud af køkkenet, og børnene tager grydeskeen i egen hånd. De lærer at lave god, sund mad fra bunden, dyrker motion og kommer på ekskursion, hvor de ser fødevarer i kæden fra jord til bord hos en dansk jordbrugs- eller fødevarevirksomhed.

Madskoler foregår i skoleferien, og de fleste Madskoler bliver afholdt i starten og slutningen af sommerferien. En Madskole forløber over fem dage (mandag til fredag i dagtimerne).

Formålet med Madskoler er at lære børn og unge - mellem 8 og 12 år - om sund kost og motion på en sjov og aktiverende måde.

Stadig ledige pladser

Som regel bliver pladserne på madskolerne hurtigt udsolgt, men her 3 uger før skoleferiens start, er der stadig pladser flere steder i landet. 

Du kan se, hvor i landet, der er ledige pladser her

Kort om Madskoler

4H er ansvarlig for Madskolerne i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Madskoler har til formål at give børn og unge viden om mad, måltider og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde samt at give børnene værktøjer til at gøre varieret kost og sund livsstil til et naturligt valg. Hele ugen præsenteres børnene for nye råvarer, både i køkkenet og på ekskursioner. På alle Madskoler er madlavning, motion, familiearrangement og udflugt faste elementer.

Læs mere

Du kan få mere information om Madskolerne og tilmelde dig her

Kontakt

madskoler@4h.dk eller telefon 3339 4277.


MENU