Gå til hovedindholdet

”Mærke-dag” hos LOMA-skole

I anledningen af at Nymarkskolens LOMA-køkken har fået HELE 3 mærker, nemlig Måltidsmærket, Det Økologiske Spisemærke i sølv samt Elite smiley, blev der i fredags holdt en flot happening for alle skolens elever og personale.

I anledningen af at Nymarkskolens LOMA-køkken har fået HELE 3 mærker, nemlig Måltidsmærket, Det Økologiske Spisemærke i sølv samt Elite smiley, blev der i fredags holdt en flot happening for alle skolens elever og personale. Denne bestod i, at elever og personale fra LOMA-køkkenet sang LOMA-sangen ud i højtaleren til hele skolen. Sangen er skrevet af lærer Marie Karlshøj fra Ørkildskolen til LOMA´s slutkonference, der blev afholdt mandag d. 27. november i år.

Køkkenleder Camilla Suna blev derefter interviewet omkring, hvad det vil sige at få Måltidsmærket, Det Økologiske Spisemærke i sølv og Elite smiley. Som en flot afslutning fik alle elever og personale et lækkert spinat-brød, som selvfølgelig levede op til både principperne bag Det Økologiske Spisemærke i sølv samt Måltidsmærket.

Ud over Nymarkskolen i Svendborg har LOMA-køkkenet på Strandgårdsskolen i Ishøj også opnået Måltidsmærket og Det Økologiske Spisemærke i guld.

Vi ønsker stort tillykke!

Hvad er LOMA?

LOMA repræsenterer en integreret tilgang til skolemad, der omfatter sundhedsfremme, læring og bæredygtig udvikling.

Formålet med projektet her i 2015-2017 har været at udbrede LOMA til 5 nye skoler i Danmark.

I LOMA deltager skoleeleverne i planlægning, tilberedning og servering af mad og måltider, som et element i undervisningen i flere fag. Køkken og spisesal indgår i et udvidet læringsrum, der også omfatter et tæt samarbejde med lokale fødevareproducenter.

Som en del af LOMA tilgangen - skal køkkener der er med i projektet begynde at arbejde med Måltidsmærket 2. år de er i gang. Samtidig ligger tilgangen med fokus på bæredygtighed og lokale råvarer i god tråd med det økologiske spisemærke.

Projektet er støttet af Nordea-fonden og gennemføres fra 2015-2017 i et partnerskab mellem UCL og 5 skoler i 4 kommuner: Aalborg, Herning, Svendborg og Ishøj.

Læs mere her og se billeder fra eventen på Nymarkskolen på LOMA´s Facebookside: https://www.facebook.com/LOMASKOLE/videos/1977810422229449/

Læs mere om LOMA og oplev oplæg fra den afsluttende konference på http://lomaskole.dk/

Læs mere om Måltidsmærket på www.måltidsmærket.dk

Læs mere om Det Økologiske Spisemærke på www.økologisk-spisemærke.dk


MENU