Gå til hovedindholdet

Så er det igen tid til madpakker

Sommerferien er for mange børn slut, og det er tid til skolestart. Børn får dækket halvdelen af deres energiindtag i skolen. Derfor er det rigtig vigtig, at madpakken giver god energi til hele skoledagen. Det er derfor en god idé at begynde at finde inspiration til en sund og varieret madpakke.

En sund madpakke giver børn energi til hele dagen, og gør at de bedre kan koncentrere sig. Det er vigtigt for at en god skolegang. En madpakke skal være sund og nærende, og så skal den selvfølgelig smage godt. 

En sund madpakke, der lever op til kostrådene, indeholder fem forskellige ting:

GRØNT – Snackgrønt, salat eller grøntpålæg

BRØD – helst rugbrød eller fuldkornsbrød

PÅLÆG – æg, kød eller ost 

FISK – mindst en slags fiskepålæg

FRUGT – det friske og søde

Når du køber ind

En god madpakke skal planlægges – det er en god ide at have de fem grupper i tankerne, når du køber ind. Mange tænker kun på aftensmaden, men det er vigtigt at køleskabet rent faktisk har noget fra de fem grupper, der egner sig til madpakken.

Variation

Variation i madpakken er ikke kun med til at gøre madpakken sund, variation gør også madpakken spændende og smagfuld. Grønsager og frugter i forskellige farver er med til at gøre frokosten indbydende.

Lad børnene være med

Det er en god ide at tage dit barn med i køkkenet og lave mad sammen, både aftensmaden og madpakken. Måltiderne bliver sjovere for dit barn, når det kan være med til at bestemme indholdet. Når I er sammen om at lave mad, er det også nemmere at introducere ny mad for dit barn.

Spar tid på madpakkelavningen ved at bruge rester fra aftenmåltidet. Lav derfor lidt ekstra frikadeller, steg lidt flere kyllingelår, lav en lidt større pizza eller kog en majs mere til madpakken. Frys det ned enkeltvis.

Flere små madpakker

Madpakken er ikke kun til frokost. Husk også mad til formiddag og til eftermiddag (hvis SFO eller klubben ikke tilbyder noget).

Du kan læse om madpakkehånden og finde inspiration til, hvordan du kan bruge hånden i hverdagen her.
Test dig selv i madpakker i madpakkequizzen her  

Kontakt:

Pressevagten  2284 4834 eller skrive til presse@fvst.dk


MENU