Gå til hovedindholdet

Også ældre søges til at være frivillig på Madskolerne

Madskoler om sommeren for børn er populære. Faktisk så meget, at efterspørgslen på Madskoler siden projektets start har været stødt stigende, men der mangler frivillige instruktører. Som noget nyt søges der også efter frivillige blandt Ældre Sagens medlemmer.

Køkkenerfaringer, madlavningstips og tricks gives videre til yngre generationer, når medlemmer af Ældre Sagen denne sommer bliver en del af projekt Madskoler. Det var håbet, at det nye samarbejde kunne skabe mulighed for, at langt flere børn kan deltage på Madskole. Men der mangler stadig frivillige. Arrangørerne søger med lys og lygte efter madinteresserede frivillige i hele landet, som har lyst og mod på at få en uforglemmelig uge med børn og mad. 

Alle kan være instruktører – unge, voksne og ældre

Kravet for at blive frivillig er først og fremmest, at man har lysten og interessen. Erfaringer fra tidligere år viser, at samarbejdet mellem ældre Madskoleinstruktører og børn er meget givende. Dét at arbejde sammen m ed andre mennesker, at have et fælles mål samt det gode sammenhold i instruktørgruppen er meget meningsfyldt for begge parter. Flere af de ældre instruktører siger, at de oplever livsglæde, når de gør noget ekstra for en håndfuld glade Madskolebørn.

Kort om Madskolerne

Madskolerne har til formål at give børn og unge viden om mad, måltider og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde samt at give børnene værktøjer til at gøre varieret kost og sund livsstil til et naturligt valg. På alle Madskoler er madlavning, motion, familiearrangement og udflugt faste elementer. De frivillige bliver klædt på til opgaven bl.a. ved at deltage i et instruktørmøde. En Madskole varer 5 dage og afvikles i forbindelse med børnenes skoleferie.

Det er 4H, der er ansvarlig for madskolerne i et ikke-kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. 

Læs mere

www.madskoler.dk

Tilmelding som frivillig her  

Kontakt

Line Munk Damsgaard, projektleder hos Landbrug & Fødevarer, tlf.: 33 39 40 87.


MENU