Gå til hovedindholdet

Nyt om vægtstatus for borgere mellem 55 og 75

En ny forskningsrapport fra DTU konkluderer, at den mest omfattende problematik blandt 55-75-årige er forebyggelse af overvægt fremfor behandling af undervægt. Ikke mindst skal der være øget fokus på mænd med en kortere uddannelse, der bor alene.

Fødevarestyrelsen har taget initiativ til en undersøgelse hos DTU, der bygger på data fra ”Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet 2011-2013” for i alt 1.138 personer fra 55-75-år.

Højrisiko overvægt er for begge køn den hyppigste risikofaktor i hele aldersgruppen og ses hos sammenlagt 43% af mændene og 46% af kvinderne. Den type overvægt er forbundet med en høj risiko for at udvikle sygdomme som type 2-diabetes og hjerte-karsygdomme. Personer er højrisiko overvægtige, hvis de er overvægtige (BMI mellem 25-30) og har mavefedme (taljeomkreds ≥ 102 cm for mænd og 88 cm for kvinder) eller hvis de er svært overvægtigt (BMI over 30), uanset taljemål.

Alene-boende i hele aldersgruppen har generelt en lavere kostscore end resten af deltagerne. Det samme gør sig gældende for mænd med en kortere uddannelse. I undersøgelsen er en kostscore udregnet ud fra, i hvor høj grad deltagernes kost lever op til udvalgte kostråd.

Disse resultater kan anvendes i det videre arbejde med at rådgive om ernæring, mad og måltider til borgere over 65 år.

Læs mere

Den nye rapport fra DTU Fødevareinstituttet

Viden om De officielle Kostråd og ”Råd om mad når du er over 65 år – supplement til de officielle Kostråd” findes her

Kontakt

Fødevarestyrelsen, tlf.: 72 27 69 00. Eller Fødevarestyrelsens pressevagt, tlf.: 22 84 48 34


MENU