Gå til hovedindholdet

Ny inspiration til bedre måltider for ældre

Arbejder du med mad til ældre i en kommune, på et plejehjem eller på anden vis, kan du løbende finde inspiration på bedremåltider.dk.

På Bedremåltider.dk kan du læse forskellige små historier – eller cases – om praksisnære indsatser, som spænder vidt. Det er positive erfaringer med udvikling af dejlig mad og gode måltider for at styrke ældres livskvalitet og sundhed. ”Bedremaaltider.dk” er en vidensbank for de gode cases. 

Et eksempel er ”Kræseposen – mellemmåltider til hjemmeboende”, der handler om, hvordan Madservice Aalborg har udviklet kager og desserter til en kræsepose til småtspisende borgere. Se her

Fra Odense Kommune har vi gennem tiden modtaget en del cases. Den seneste hedder ”Bordryttere inviterer til samtale omkring måltidet”. Bordryttere er små skilte på spisebordet, der indeholder madfortællinger og informationer om fx højtider. Se her

På hjemmesiden er casene delt op syv temaer – forebyggelse, mad, organisation, måltider, ernæring, rehabilitering og politik. Der er stor variation indenfor de syv temaer - det viser, at der er mange strenge at slå på i forhold til forebyggelse, rehabilitering og behandling, når vi taler om mad og måltider til ældre.

Inspirér og bliv inspireret

Har I gennemført en idé eller et projekt, som måske kan inspirere andre, så er I velkommen til at melde det ind som en case. Er I tvivl om casen er relevant eller andet, så kontakt os gerne på bedremaaltider@fvst.dk. Lad os få de gode cases frem i lyset, så alle kan lære af hinandens erfaringer med at bruge mad og måltider til at styrke ældres livskvalitet og sundhed.

Kontakt: Karin Fisker, Mad- og Måltidsrådgiver, Fødevarestyrelsen, Tlf.: 7227 6900 


MENU