Gå til hovedindholdet

Nøglehullet bliver stadigt større

Herrefedt! Sådan lød sloganet på den kampagne, som Fødevarestyrelsen fyrede op under i foråret.

Kampagnen var især målrettet ufaglærte og kortuddannede mænd 35+. Formålet var, at slå et slag for nøglehulsmærkede fødevarer og samtidig vise, at sund mandemad ikke behøver at være kedeligt, men sagtens kan være både fuld af smag og herrefedt.

Nu dokumenterer en undersøgelse fra analysebureauet YouGov, at budskabet om de sundere alternativer har udvidet både kendskabet og tilliden til det fællesnordiske ernæringsmærke - også hos mændene.

Mere end 9 ud af 10 danskere kender Nøglehullet

Hos befolkningen i almindelighed har Nøglehullet over de senere år markeret sig som et af de mest velkendte fødevaremærker, kun overgået af det røde økologiske Ø. I runde tal kender nu mere end 9 ud af 10 det grønne nøglehul, hvad enten det er mænd, kvinder, unge eller gamle.

De herrefed mænd og Nøglehullet

Undersøgelsen viser, at 40 procent af de kortuddannede mænd finder kampagnen relevant, og at en ud af tre rækker ud efter det grønne nøglehul, når de køber ind. Her er det særligt brød, kød og morgenmadsprodukter med det grønne mærke, der kommer i indkøbsvognen.

”Så der er helt klart plads til forbedringer – også når det gælder kortuddannede mænd”, fastslår kontorchef Else Molander fra Fødevarestyrelsen. ”Særligt vigtigt er det, at vi får øget de kortuddannede mænds viden om Nøglehullet. Undersøgelsen viser nemlig også, at man i højere grad lægger mærke til Nøglehulskampagnerne og oftere går efter produkter med Nøglehullet i supermarkedet, når man ved, hvad mærket står for.

Og når vi spørger mændene selv er det blandt andet helt afgørende, at Nøglehullet markedsføres uden løftede pegefingre og med fokus på, at Nøglehullet også er mad med masser af smag. Det er lige præcis det, vi har gjort med kampagnen Herrefedt”, siger Else Molander.

Kontakt

Marianne Dittmann, Projektleder på Nøglehullet, Fødevarestyrelsen, tlf.: 7227 6900.

Læs mere på andre sider

YouGov-analyse om Nøglehulsmærket, Nøglehullet.dk

Læs mere på altomkost.dk

Årets Nøglehulsprodukt


MENU