Gå til hovedindholdet

Mænd spiser mest fuldkorn!

Mænd er rigtig gode til at spise fuldkorn. De spiser 67 gram fuldkorn om dagen. Det viser tal fra Kræftens Bekæmpelses nye undersøgelse ”Kost, kræft og helbred - næste generationer”.

Mændene har taget fuldkornsrugbrødet og havregrynene til sig og spiser nu 67 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit, mens kvinderne spiser mindre fuldkorn om dagen i gennemsnit. Det gælder i alle aldersgrupper. Det viser nye tal fra Kræftens Bekæmpelses undersøgelse ”Kost, kræft og helbred – næste generationer”, hvor 34.715 personer indtil nu har deltaget. Fødevarestyrelsen anbefaler at spise minimum 75 gram fuldkorn om dagen. Fuldkorn indeholder kostfibre, vitaminer og mineraler.  

Positiv udvikling

Mænd i Danmark lever i gennemsnit 5-13 år kortere end kvinder, og de er mere ramt af alvorlige sygdomme. Når vi ser på tallene fra undersøgelsen, er mændene til gengæld godt med, når det gælder fuldkorn.  Det er meget positivt, fordi fuldkorn er med til at forebygge mange alvorlige sygdomme.

Hvorfor er mænd godt med, når det handler om fuldkorn?

Det der er lykkedes med fuldkornskampagnen er, at fuldkorn er en del af det, vi i forvejen spiser, og det gør det super nemt for mændene at leve sundere. Det kræver ikke, at man skal træffe en masse valg eller er styret af, hvad der lige er sundt, så man er tvunget til bevidst at tage stilling.

Over 800 produkter med fuldkornslogo

Fuldkorn kan både være rugbrød, havregryn, lyst brød, morgenbrød og boller, pasta, ris, knækbrød, grød og kerner. I dag er det orange fuldkornslogo på 800 produkter, som har et højt fuldkornsindhold. Det meget brede udvalg af produkter gør, at det er nemt at få nogle fuldkornsprodukter i indkøbskurven, måske uden at man tænker så meget over det. 

De unge mænd lever op til anbefalingen 

Ifølge undersøgelsen har de unge mænd på 18-25 år et gennemsnitlig indtag på 76 gram fuldkorn om dagen. De lever dermed op til Fødevarestyrelsens anbefaling på minimum 75 gram fuldkorn om dagen. Ser man på hele befolkningen, spiser danskerne i gennemsnit 61 gram fuldkorn om dagen

Om Fuldkornspartnerskabet

Siden 2009 har Kræftens Bekæmpelse arbejdet sammen med Fødevarestyrelsen, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og en række fødevarevirksomheder i Fuldkornspartnerskabet om at få forbedret folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. 

Læs mere

Om kostrådet ”Spis fuldkorn”  

Om fuldkorn

Mænd spiser mest fuldkorn - pressemeddelelsen fra Kræftens Bekæmpelse om selve undersøgelsen  

Fuldkornspartnerskabets hjemmeside

Kontakt

Om Fuldkornspartnerskabet:  Rikke Iben Neess, kampagneleder,  mobil 30381536 rikke@fuldkorn.dk

Om ”Kost, kræft og helbred – næste generation” undersøgelsen: Cecilie Kyrø, post doc., Kræftens Bekæmpelse, mobil 26130905, ceciliek@cancer.dk


MENU