Gå til hovedindholdet

Mænd laver mad og mad laver mænd – Workshop

Nordiske mænd ligner hinanden, også når det kommer til madsundhed. Derfor er mænd emnet på en Nordisk workshop 9. juni, hvor Fødevarestyrelsen også præsenterer en ny undersøgelse.

Mænd og kvinder adskiller sig fra hinanden, når der kommer til madsundhed. Undersøgelser viser, at nordiske mænd ligner hinanden, også når det kommer til madsundhed, og derfor bliver Nordens mænd taget under kærlig behandling.
Workshoppen er et samarbejde mellem Måltidspartnerskabet ved Fødevarestyrelsen og Landbrug & Fødevarer og Nordisk Ministerråd.

Igennem dagen vil der være flere oplæg. De nordiske myndigheder vil hver især præsentere aktuel viden om mænds madsundhed, ligesom eksterne oplægsholdere vil tale om branding, maskulinitet og design af det sunde supermarked. Ud fra disse oplæg vil der være to workshops. De handler om, hvordan vi når mænd med sundhedsbudskaber og om fremtidens supermarked med et sundhedsperspektiv.

På workshoppen præsenterer Fødevarestyrelsen en ny undersøgelse, foretaget af DTU Fødevareinstituttet, der handler om mænds vaner når det kommer til frugt og grønt, viden om anbefalingen og holdninger til at spise sundt i forhold til uddannelsesniveau.
Undersøgelsen viser, at kendskabet til anbefalingen for frugt og grønt blandt mænd er stor, men at forståelsen for detaljerne halter – især blandt mænd med kort uddannelse. Mænd med lang uddannelse indtager oftere både grønt og frugt til måltiderne end kortuddannede mænd. 

Fødevarestyrelsen vil bruge den nye viden til at målrette information til mænd.

Kontakt:

Puk Holm, Akademisk medarbejder, Fødevarestyrelsen, Tlf.: 7227 6900

Læs mere på andre sider:

DTU, ”Mænds måltidsvaner, indtag af grønt og frugt, viden om anbefalingen for frugt og grønt samt holdninger til at spise sundt i forhold til uddannelsesniveau 2011-2013” (PDF)

 


MENU