Gå til hovedindholdet

Madglade frivillige søges til Madskoler

Interessen for at komme på Madskole er stor blandt børn og forældre rundt om i landet. Arrangørerne står klar med koncept og materialer, men mangler frivillige hænder.

Masser af madglade børn håber på at få en plads på en af sommerens Madskoler. Arrangørerne søger derfor med lys og lygte efter madinteresserede frivillige i hele landet, som har lyst og mod på at få en uforglemmelig uge med børn og mad. 

På landsplan brugte ca. 500 frivillige voksne sidste år en uge af deres sommerferie på at lære madglade børn om sund mad, kost og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde. Kravet for at blive frivillige er, ifølge arrangørerne, først og fremmest, at man har lysten og interessen.

Alle kan være instruktører – unge, voksne og ældre

Der er ingen krav om særlige kompetencer for at blive instruktør, men det er vigtigt, at man har lysten til at gøre en forskel og give børn gode oplevelser med mad og sundhed. De frivillige instruktører har alverdens forskellige baggrunde og bevæggrunde for at deltage. Mange studerende bruger projektet som en god mulighed for at få noget godt på CV’et. Men blandt de frivillige findes bl.a. også bedstemoren, der gerne vil lave noget sjovt sammen med sit barnebarn, såvel som den almindelige lønmodtager, der har lyst og overskud til frivilligt arbejdet.”

At være frivillig på en Madskole er en sjov oplevelse, der samtidig giver praktisk erfaring med blandt andet projektplanlægning, ernæringsformidling, didaktik, pædagogik og meget andet. Derfor er der også flere studerende, der melder sig til at være madskoleinstruktør. 

Kort om Madskoler

4H er ansvarlig for Madskolerne i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Madskoler har til formål at give børn og unge viden om mad, måltider og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde samt at give børnene værktøjer til at gøre varieret kost og sund livsstil til et naturligt valg. Hele ugen præsenteres børnene for nye råvarer, både i køkkenet og på ekskursioner. På alle Madskoler er madlavning, motion, familiearrangement og udflugt faste elementer. En Madskole varer 5 dage og afvikles i forbindelse med børnenes skoleferie.

Læs mere

Du kan få mere information om Madskolerne og tilmelde dig her

Kontakt

madskoler@4h.dk eller telefon 3339 4277.


MENU