Gå til hovedindholdet

Måltidsmærket og Det Økologiske Spisemærke har succes hos Krifa i Aarhus

Publiceret 16. august 2017

"Jeg synes Måltidsmærket er genialt. Det er noget af det bedste, I er kommet med"

Sådan lyder det fra Hanne Kock Vixø, som til daglig arbejder som køkkenleder hos fagforeningen Krifa i Aarhus. Hanne har helt fra barndommen haft en stor interesse for mad. Denne interesse og passion nyder Krifa's medarbejdere nu godt af, når Hanne og resten af hendes køkkenpersonale tilbyder sund mad som er tilberedt efter Måltidsmærkets principper, er økologisk og lavet fra bunden. 

Da Hanne og hendes medarbejdere første gang fik kendskab til Måltidsmærket, var hun ikke i tvivl om at det var noget hun ville arbejde videre med i sit køkken "Det gav så god mening, for vi gjorde det faktisk allerede i forvejen, så selvfølgelig skulle vi have Måltidsmærket; det lå lige til højrebenet, siger Hanne". 

Krifa bespiser 200-250 gæster dagligt og de har taget godt imod Måltidsmærket og det sunde udbud. Køkkenet har indtryk af, at gæsterne godt kan lide sund og innovativ mad, hvilket giver plads til, at køkkenpersonalet kan give kreativiteten frit spil i madlavningen. "Måltidsmærket giver rigtig megen frihed, fordi det ikke laver forbudte ting. Nu er det muligt at lave mad fra bunden, med alle råvarer fra alle vores gode danske produkter, siger Hanne". 

Udover Måltidsmærket har Krifa også Det Økologiske Spisemærke i sølv. Hanne og køkkenpersonalet brænder for økologi og har erfaring med omlægning til økologi i køkkener. Sammenspillet mellem de to mærker oplever Hanne som succesfuldt. "Hvis man laver mad fra bunden og bruger årstidernes grøntsager spiller Det Økologiske Spisemærke og Måltidsmærket rigtig godt sammen, og samtidig tager mærkerne højde for madspild, siger Hanne."

Prøv Krifa-køkkenets favoritopskrift: Pastinakbøffer til 4 personer her.

 

 


MENU