Gå til hovedindholdet

Måltidsmærket – nu også i kantiner

Nu kan kantiner på landets ungdomsuddannelser og arbejdspladser også få ”Måltidsmærket”, der viser gæsterne, at man arbejder efter Fødevarestyrelsens guide til sundere mad. Dermed kan alle se, at kantinen tilbyder sund og lækker mad.

Måltidsmærket blev først lanceret i skoler for at sætte fokus på sund mad i skoletiden. Nu udvider Måltidsmærket sit virkefelt. Samtidig tilbyder Fødevarestyrelsen en række gratis seminarer for folk, der har med mad i kantiner at gøre. Her kan de lære mere om mærket og guiden.

- Arbejdspladser og ungdomsuddannelser er nogle af de steder, hvor mange af os spiser et eller flere af dagens måltider. Der er derfor et stort potentiale i at motivere til sund og lækker mad i landets kantiner med Måltidsmærket, siger Else Molander, kontorchef i Ernæring, Fødevarestyrelsen.

Måltidsmærkets guide består af en række enkle principper for forskellige madtilbud og er baseret på de officielle kostråd. Måltidsmærket er udviklet i samarbejde med DTU Fødevareinstituttet og madprofessionelle, der hver dag arbejder med maden i køkkenerne.

Gratis seminarer

Fødevarestyrelsens fem gratis seminarer for skoler, fritidsordninger, arbejdspladser og ungdomsuddannelser holdes:

27. april, kl. 13 - 15: Teknisk Skole Silkeborg, Kejlstrupvej 99, 8600 Silkeborg
28. april, kl. 13 - 15: Kold College, Landbrugsvej 55, 5260 Odense S.
9. maj, kl. 13 - 15: Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev alle 18, 2500 Valby 
10. maj, kl. 13.30 - 15.30: Erhvervsskolerne i Aars, Østre Boulevard 10, 9600 Aars
16. maj, kl. 13 - 15: EUC Syd, Christen Kolds Vej 20, 6100 Haderslev

Tilmelding sker via mail til julma@fvst.dk, med information om, hvilket seminar du ønsker at deltage i samt navn, stilling og arbejdsplads.

Kontakt: Ernæringsfaglig medarbejder Maja Lund, Fødevarestyrelsen, tlf.: 7227 6900


MENU