Gå til hovedindholdet

Liv i skolen

I det nyeste temanummer af Liv i skolen sættes der fokus på emnet ”Bevægelse og sundhed” i skolen. I den forbindelse har Fødevarestyrelsen bidraget med en artikel om mad og måltider i skoletiden.

Publiceret 15. januar 2018

Mad og bevægelse i skolen

Med den nye skolereforms krav om bevægelse, som led i en mere varieret og længere skoledag, giver det for mange også god mening at se på, hvad og hvordan børn i skolen spiser. Mad og måltider kan sammen med bevægelse indgå som et pædagogisk redskab i skolen, og styrke børnenes sundhed, trivsel og forudsætninger for at lære.

Gode måltider

Det er vigtigt, at maden er sund, velsmagende og mættende, men mad er mere end mætte maver. Gode rammer om madordninger, skoleboder og madpakker skaber gode måltider. Og det gode måltid skaber glæde, samvær trivsel og lyst til at spise sundt. Fødevarestyrelsens nye Måltidsmærke samt de fem råd om måltidet kan hjælpe skoler og kommuner på vej i arbejdet for sund mad og gode rammer om måltiderne i skolen.

Læs mere om Måltidsmærket her. 

Læs mere om de fem råd om måltidet her.

Læs uddrag af seneste nummer her

Læs Fødevarestyrelsens bidrag her

Fakta om Liv i Skolen
Liv i Skolen er skolernes eget fagblad. I fagbladet Liv i Skolen er det lærere og skoleledere selv, der skriver indholdet, suppleret af andre fagfolk. I 4 temanumre om året beskriver de skolernes praksis, belyser aktuelle temaer og formidler konkrete metoder og eksempler fra praksis. 


MENU